Monday, June 23, 2014

Craft Supply : Felt Polkadot



Felt polkadot (keras)
RM30/pack
Istimewa :Free postage + Free gift!

Ada 10 warna felt polkadot dalam satu pack
size +-30cm x 30cm

Warna:
1)merah
2)kuning
3)hijau
4)biru
5)ungu
6)pink
7)putih
8)beige
9)coklat
10)hitam

Berminat nak beli?
Cepat-cepat PM FB page Handmade by Zliah atau Whatsapp/SMS 013-6284991.

TQ & happy crafting~

Sunday, June 22, 2014

Zliah kembali berkraf :D

Assalamualaikum...

Wahhhh dah berhabuk betul blog ni :P
Ampun beribu ampun lama menyepi.
Ada yang rindu nak tengok hasil tangan Zliah tak?

********

Buat masa ni kami tidak dapat menerima sebarang tempahan custom made. Sorryyyyyy :(

Tapiiiiii.... jangan sedih jangan risau sebab kami akan keluarkan produk ready made yang cantik-cantik comel-comel gitteww  (^_^)

Dan kami juga akan menjual craft supply. Yeayy!!! Senang bagi yang tercari-cari kat mana nak beli. boleh beli kat sini okay?

Stay tuned sayang-sayang sekaliannnn :) :) :)



Salam Rindu,
Zliah :)

Tuesday, February 26, 2013

Pengumuman : bercuti sehingga 11 Mac 2013

[Pengumuman]

Handmade by Zliah akan bercuti bermula esok sehingga 11 Mac kerana insyaAllah Zliah & keluarga akan mengerjakan ibadah umrah di Tanah Suci Makkah :)

Jadi, sebarang pertanyaan, email, mesej dan sebagainya akan dibalas selepas 11 Mac 2013.

Sebelum itu, saya ingin memohon maaf jika ada salah dan silap atau kekurangan sepanjang Handmade by Zliah beroperasi.

Doakan saya dan keluarga selamat pergi dan pulang, tenang mengerjakan ibadah di sana ya..Amin :)

Jumpa lagi 11 Mac nanti!

p/s : ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ uols!

Saturday, February 23, 2013

(241) - Handmade Wedding Guest Book Fuad & Eayda

YM Theme, sweet je pasangan pengantin ni berkenalan bermula di YM!
:D

Monday, February 18, 2013

(240) Handmade Wedding Guest Book Aizat & Sarah

Theme color : Mint Green & Peach :)

Ni design baru dalam Handmade by Zliah. This time guna unsur lace sikit as requested by Sarah :)


p/s :Tempahan Guest Book masih dibuka.

Nak dapatkan quotation, boleh pilih sama ada:
1) PM ke Page Handmade By Zliah
2) Email ke zliahs@gmail.com

Wednesday, February 6, 2013

(239) - Wedding Guestbook Ida & Izuan

Fuh Fuh Fuhhhh tiup sikit blog yang dah bersawang ni  :p 
hihi

Alhamdulillah majlis perkahwinan saya dah selesai, bercuti pun sudah... 
Sekarang, back to business :)

Tempahan dibuka semula.

Nak dapatkan quotation, boleh pilih sama ada:
1) PM ke Page Handmade By Zliah
2) Email ke zliahs@gmail.com

Ok sementara tu meh tengok Wedding Guestbook saya yang lepas:
Ni diaaaa~ hehe :)

Saya pilih tema guestbook yang simple yet elegant :)
Wedding theme saya pink. So dalam pada elegant tu terselit unsur warna pink untuk menjadikan ianya match dengan tema perkahwinan saya.

Wedding Guestbook ni akan menjadi kenangan sampai bila-bila.
Jutaan terima kasih kepada semua tetamu yang sudi menitipkan kata-kata dan ucapan manis buat kami. Semoga kalian hidup dalam rahmatNya :)


Friday, October 12, 2012

Tempahan ditutup

Tempahan ditutup buat sementara waktu untuk memberi laluan kepada tuan punya badan siapkan tempahan yang sedia ada, kemudian buat persiapan kawen!

:)

Tuesday, October 2, 2012

Handmade Wedding Guest Book Cantik Dan Comel

Mari mari mari semua bakal pengantin!! Mari tengok, mari beli ~ :P
hehe!

Handmade guest book! Boleh pilih nak handmade guestbook yang comel ke, eksklusif ke, apa-apa saja ikut tema perkahwinan anda :)

Nak tengok gambar-gambar contoh yang lain? Boleh tengok kat sini : www.facebook.com/handmade.by.zliah

Harga Guestbook - boleh email ke zliahs@gmail.com
Apa yang anda akan dapat?
- 1 Guest book bersaiz A4
- Guest book tersebut mempunyai 100 helai
- Guna kertas 100gram
- Yang paling penting, design custom made ikut tema anda :D


Apa  yang perlu anda lakukan?
1) Email ke zliahs@gmail.com
2) Sertakan sekali dalam email tersebut :
    - nama pengantin
    - tarikh perkahwinan
    - tempat/alamat
    - no telefon
    - tema/design yang diminati
    - warna
    - dan apa-apa saja info yang anda ingin masukkan dalam guest book tersebut.


Tempahan hanya dibuka sehingga 10 Oct 2012.
Cepat, jangan lepaskan peluang!

p/s:semua hasil kerja ni dibuat dengan penuh kasih sayang (^_^)
 

Friday, September 21, 2012

(238) - Dol & Atul

Tema Biru :)
Sweeeeet n simple je kan?
Kata orang, less is more :)

Thursday, September 20, 2012

(237) - Guestbook Afiq & Fiza


Perasan tak design ni pernah dibuat sebelum ni? Ni link dia : http://www.zliahcard.blogspot.com/2012/03/209-lini-paan.html
Tapi guestbook sebelum ni dibuat oleh tetamu kreatif kita, Wani Sith (BFF Zliah).
Kalini guestbook Afiq & Fiza ni dibuat oleh Zliah sendiri :)

Tema purple & design yang diminta adalah seperti di atas :)
Yup, design custom made ikut apa yang korang sukaaaa.hehehe!

Friday, September 14, 2012

(236) - Mini Album Everyday I Love You :)


Pertama kali saya buat mini album untuk customer :)
Tema seperti yg diminta oleh yang menempah :)
Macam mana? OK tak?








harap sukaaaa :)

Tuesday, September 11, 2012

(235) - Wedding Corsage

Ini untuk Mira & Shazlan :)
Custom made ikut request.
 
Nak wedding corsage yang lain-daripada-yang-lain?
Boleh email ke zliahs@gmail.com untuk pertanyaan/tempahan :)

Thanks!

Saturday, September 8, 2012

Friday, September 7, 2012

(233) - Props untuk wedding / engagement

Wedding props untuk wedding best friend saya di Kelantan :)
Gambar jadi meriahhhh bila ada prop yang comel-comel gituuuu

Thursday, September 6, 2012

(232) - Mira & Shazlan

Wedding Guest book by Handmade by Zliah, untuk Mira & Shazlan :)

Selamat pengantin baru. Semoga bahagiaaaa sampai syurga! (^_^)

Wednesday, September 5, 2012

(231) - Corsage Comel!

Handmade by Zliah bukan sahaja buat guestbook, card dan frame, TAPI Handmade by Zliah terima apa-apa sahaja tempahan handmade! (^_^)

Meh tengok wedding corsage yang comel ni..
hihi wedding corsage ni simple tapi cute!
Sesuai dipakai oleh semua ahli keluarga pengantin :)






Berminat untuk tempah?
Sila email ke zliahs@gmail.com :)
Thanks!

Tuesday, September 4, 2012

(230) - Saiful's kuning diraja!

Simple sajeee untuk pasangan pengantin yang comel :)

Monday, September 3, 2012

(229) - Tiara & Saddam

Guestbook untuk Tiara & Saddam :)

Tema : Kindergarden!
hihihi

Sunday, September 2, 2012

(228) - Hartini & Hafizi

Guestbook untuk Hartini & Hafizi :)

Cukup- cukuplah berehat ye :P
Sekarang kembali mooooood ber-kraf!
hihi..

Eh sebelum tu harap belum terlambat untuk saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri, maaf zahir batin ya :D

Monday, June 11, 2012

Rest if you must, but don't quit.

Rutin harian memang sibuk, ditambah lagi dengan kesibukan membuat tempahan membuatkan saya rasa nak bercuti, cuti yang panjang sikit daripada biasa.








Kat sini saya nak buat pengumuman :
Saya akan bercuti selama 2 minggu bermula esok (11/6/2012).

[Kata orang,,,,Rest if you must, but don't quit kan :)]

Sila tinggalkan pesanan/pertanyaan anda di zliahs@gmail.com / PM saya di FB ya.
Kalau dapat internet, insyaAllah saya akan membalasnya. Tapi kalau tak dapat reply dalam masa yang cepat, saya minta maaaaaf banyak-banyak ya.

Doakan saya selamat pergi dan selamat sampai.

Sekian, terima kasih.